HTML

Szakdolgozatíró Rt.

Gondok, problémák és mindennapjaink... (Azért egy szakdolgozatíró csapatot nem is olyan egyszerű összetartani...)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szakdolgozatot írni jó dolog!

2006.12.13. 12:58 slam

Azt mondják a szakdolgozat megírása tanulmányaink csúcsponta, mely során számot tudunk adni arról a rengeteg tudásról, melyet az egyetemi, főiskolai évek alatt magunkba szívtunk.

Nos, szerintem nem így van. A szakdolgozat megírása pusztán egy feladat, amit kénytelenek vagyunk elvégezni ahhoz, hogy X év múltán végre a kezünkbe tarthassuk a diplománkat. Persze azt nem tagadom, hogy a szakdolgozat megírása során rengeteg hasznos információ és tudás birtokába jutunk. Ez tényleg így van. Viszont nem hiszem azt, hogy ha valaki önállóan megírja a szakdolgozatát, akkor holnaptól kezdve 1 méterrel a föld felett fog lebegni. Nem, ez nem így van.

De akkor mire is jó a szakdolgozat?! Például arra, hogy egy témakörben szélesítsd a látőköröd, olyan új dolgokat fedezz fel, melyekről addig nem is tudtál.

Én például kb. egy éve szakdolgozatot írtam a XXI. századi Kínáról. Eléggé megszenvedtem vele, de végül sikerült egy igen pofás kis dolgozatnak kikerekednie a témából. Mindenki meg volt vele elégedve: a megrendelő is és a konzulense is. Rá egy hétre baráti társaságban töltöttem egy estét ahol valaki feldobta témaként Kínát és megpróbálta a nézeteit a többiek között terjeszteni. :))) Mint mondjak, nehéz volt visszafognom magam, hisz a szakdolgozatnak köszönhetően olyan dolgokról beszélhettem amiről a többieknek fogalmuk sem volt. Mert ugyan ki tud arról, hogy X kínai tábornok nyíltan síkraszállt amellett, hogy Kína mielőbb alkalmazzon atomfegyvereket jelenlegi és jövőbeni ellenfelei megsemmisítésére? Hogy az egy család egy gyerek program alatt kb. 40 millió lány csecsemőt öltek meg saját szülei, mert Kínában még mindig sok helyütt csak a fiú gyermek számít? Hogy a világ legnagyobb nyugdíj problémája Kínában lesz, hisz az wegy gyerek program során a jelen éhínségét átkonvertálták a jövőbe? Hogy Kína északi területei már most vízhiánnyal küszködnek? 

El sem hiszitek milywen jó volt ennyire tájékozottnak lenni!;) ...és még visszafogtam magam! De könnyű dolgom volt, hisz egy 45 oldalas szakdolgozat volt mögöttem. No, ezért írom, hogy a szakdolgozat egy adott témában kitágíthatja előtted a horizontot....

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szakdolgozat.blog.hu/api/trackback/id/tr9022386

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: secret of deliberate creation audio free 2018.03.19. 13:41:48

Ajánlatok a kedvenc helyeidről - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.